Jdi na obsah Jdi na menu
 


Masopust v Horním Pihelu

Masopust v Horním PiheluMASOPUST BUDE UŽ NA KONCI LEDNA. Velmi pravděpodobně bude pořádná zima, takže se v sobotu 27. 1. 2024 pod masopustní masky pořádně oblékněte popř. vybavte horkými nebo jinak zahřívajícími nápoji :) .

Sejdeme se na dětském hřišti na 10. hodinu. Připraveno zde bude drobné, tradiční masopustní občerstvení. Zároveň tu vybereme, vyhlásíme a oceníme nej masky v kategorii dětské a dospělé. Po té vyrazíme starou i novou zástavbou a budeme se snažit před postním obdobím obveselit celý Horní Pihel.

Kdo další, mimo nahlášené na FB, by se rád přihlásil s připraveným občerstvením u domu, napište nám e-mail (obec@hornipihel.cz)
Děkujeme.

Výstup na Lipovec

Výstup na Lipovec Pojďme společně oslavit začátek Nového roku 2024. Setkání 1. 1. v 1 hodinu odpoledne na hřišti. Společně půjdeme na pihelský kopec Lipovec. Nahoře si uděláme oheň (s majitelem pozemku a ohniště předem domluveno) a opečeme si, co si kdo přinese. Pokud Vám zbylo cukroví nebo jiné dobroty na ochutnání a chcete se podělit, vemte s sebou :).

P.S. Kdo může, přibalte si, prosím do batohu nějaké to suché polínko na oheň. Díky.

Trhy v tržnici

Trhy v tržnici Zahájení adventu se chystá 2. 12. 2023 od 14 hodin v pihelské tržnici. Připraven bude prodej domácích dobrot na sladko i na slano a tradiční vánoční zboží. Děti se zabaví u tvořivých dílen nebo tematických soutěží. Na všechny návštěvníky čeká rozsvícení stromečku a malé překvapení na závěr akce.

Přijďte se dobře najíst a načerpat klidnou předvánoční atmosféru do tržnice v Horním Pihelu.

Mikulášská nadílka

Mikulášská nadílkaMikulášem a andělem pro děti z Pihelu. K dispozici bude drobné občerstvení a teplé nápoje. Program začne se setměním, od 17 hodin.

Čeká vás pohádková atmosféra s jen hodnými čerty na krásně osvětleném dětském hřišti v Horním Pihelu.

Lampionová stezka se strašidly

Ahoj létoBlíží se dušičky a s nimi krásné, pošmourné a mlžné podzimní dny. Vemte děti, světýlka - ideálně lampiony - a vyražte s námi v pátek 3. 11. 2023 na stezku. Sejdeme se v 17 hodin na dětském hřišti. Sice je to stezka se strašidly, ale bát se není třeba. Uvidíte sami. Naše strašidla jsou hodná a převážně kreslená :) Po projití stezky jistě snadno vyluštíte, kde se skrývá zasloužená sladká odměna. Pokud počasí dovolí, připravíme oheň na opékání něčeho dobrého (je na Vás, co si přinesete). Nápoje pro děti budou zajištěny.

Stezka je nenáročná, dlouhá jen asi kilometr: Vede obcí a krátce i lesní cestou - světýlka tedy určitě s sebou. Je možné vyrazit hromadně nebo individuálně. Trasa bude přístupná až do 18. hodiny.

 

Nohejbalový den - Drncup 2023

Ahoj létoVážení přátelé Pihelu, zveme Vás na sportovní nohejbalový den - Drncup 2023.
Letos bude již 5. ročník, tak si přijďte zahrát nebo zafandit.
Pořádá Osadní výbor Horní Pihel a spolek Horní Pihel.

 

Pohádkový les

Ahoj létoZveme všechny velké i malé milovníky pohádek na nenáročnou procházku plnou úkolů a samozřejmě odměn. Program začíná v sobotu 23. 9. 2023 v 15 hodin. Trasa je dlouhá asi 3 km, vede nenáročným terénem. Začátek a konec procházky je na dětském hřišti v Horním Pihelu, tady bude na závěr připraveno i opékání buřtů a párků na ohni. Vše včetně pitného režimu je pro děti zajištěno zdarma. Pořádá Osadní výbor a Spolek Horní Pihel

 

Rozloučení s létem

Ahoj létoPozvánka na akci spřátelené části obce Dolní Pihel - Rozloučení s létem v sobotu 26. 8. 2023. Více info v přiloženém letáku. Odkaz na web: pihel.cz

 

Ahoj léto

Vážení Piheláci a přátelé Horního Pihelu,

rádi bychom Vás pozvali na blížící se zahájení letních prázdnin. Již v sobotu 17. 6. se chystá aktivitami nabitý den určený zejména pro děti. Od dvou hodin budou připravené výtvarné a tvořivé dílny, doplněné soutěžemi a hrami. Ve čtyři nastoupí Honza Popleta se svou show na téma mořského světa. Po celou dobu bude samozřejmě k dispozici občerstvení.

Po ukončení části dne pro děti se již začne chystat večerní program pro dospělé v podobě kapely Country Rebels.
Těšíme se na všechny.

Ahoj léto

Čarodějnice v Pihelu 2023

30. 4. 2023 od 17 hodin se chystá tradiční akce ČARODĚJNICE v Pihelu, jako vždy na dětském hřišti.

Čarodějnice bude zapálena mezi půl 6. až 6., tak ať to neprošvihnete.

Jídlo a pití bude zajištěno - zdarma pro děti, zpoplatněné pro dospělé.

Tak doražte.

SVOZ VELKOOBJEMOVÉHO ODPADU 1. 4.

PROBĚHLO

SVOZ VELKOOBJEMOVÉHO ODPADU 1. 4.

Na apríla bude k rybníčku přistaven úplně poslední kontejner na velkoobjemový odpad v čase 8 - 12 hodin. Třídění bude omezeno jen na věci, které jsou velké tzn. nevejdou se do normální popelnice a na ty, které nejdou nijak vytřídit. Na vše bude dohlížet pracovník Compag CZ s.r.o. Následně už město tyto kontejnery přistavovat nebude, bio zůstane beze změny. Ostatní si budeme sami vozit do sběrného dvora v Novém Boru.

Více info na: www.novy-bor.cz/nakladani-s-odpady-nova-legislativni-povinnost/d-9471/p1=3222
Výtah toho, co jde a nejde odkládat najdete v příloženém letáku. (máš ho v příloze)

Děkujeme za pochopení. Podařilo se dojednat alespoň tento poslední kontejner, původně měl být svoz velkoobjemového odpadu kompletně bez náhrady zrušen.
Zbavte se tedy všeho, co jde. :)

SVOZ VELKOOBJEMOVÉHO ODPADU 1. 4.

MASOPUST

První setkání přátel Horního Pihelu už se chystá ...

Masopustní veselí propukne v sobotu 11. 2. Pro všechny účastníky garantujeme zábavu po celou dobu průvodu a jako odměna na závěr bude tradiční zabíjačkové pohoštění. Masky mají vstup zdarma, ostatní poprosíme o dobrovolný příspěvek do osadního rozpočtu.

Důležité info: prosíme všechny, kteří se přímo průvodu nezúčastní, ale chtějí masopustní průvod přivítat a pohostit u svého domu, aby napsali na messenger nebo na tel.číslo 720483447 Lence Jirovské. Děkujeme.

masopust-11-2-2023_page-0001.jpg

Sousedské posezení v Chotovicích

;letak-zebra-22-a4.jpg

Pozvánka na Mikulášský večer

mikulasska-21.jpg